
Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates, küp küp doğranmış
- Çeyrek bardak gelecek şekilde tereyağı
- 300-400 gram civarı sosis, dilimlenmiş.
- 2 adet küçük boy kuru soğan, doğranmış
- 1 büyük boy lahana, güzelce doğranmış
- 2 bardak gelecek şekilde doğranmış veya rendelenmiş patates
- Çeyrek bardak beyaz şeker
- 1 yemek kaşığı paprika veya kırmızı pul biber
Yapılışı
1.Patatesleri küp küp doğradıktan sonra arzu ederseniz bir süre haşlayıp hafif yumuşamalarını sağlayın veya mikrodalga fırınınız varsa orada da bir miktar yumuşatabilirsiniz.
2.Büyük boy bir tavada veya geniş tabanlı teflon tencerede tereyağının yarısını kullanarak sosis ve soğanları orta ateşte kavurun. 5 dakika kadar kavurduktan sonra sosis ve soğanları bir kaba alın.
3.Aynı tencerede kalan tereyağını eritip lahanaları da 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Lahanalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın.
4.Bir kapta domatesi, şekeri ve toz biberi karıştırıp lahanaların olduğu tencereye alın. Ocağın altını açıp karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
5.Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp patates ve sosis -soğan karışımını ilave edin. Tavanın (veya tencerenin) ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
6.15-20 dakika arası pişirdikten sonra tadına bakarak yemeğinizin istediğiniz kıvama geldiğinden emin olun. Malzemelerden henüz tam yumuşamamış ve pişmemiş olan varsa, bir süre daha ocağı kapatmayın.
7.Yemeği ocaktan aldıktan sonra ağzını açıp kısa bir süre dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin.