SSS2021-02-26T15:03:10+03:00

Sosis Kılıfı Hakkında
Bilmek İstediğiniz Herşey

Sık Sorulan Sorular

Kuzu bağırsağı ile yenilebilir sosis kılıfı aynı mıdır ?2021-02-26T10:33:53+03:00

Evet. Bir sosisin dışı için doğru isim bir ‘kılıftır’, ancak sosis kılıfları genellikle rasgele ‘sosis kılıfı’ olarak adlandırılır. Bir sosis kılıfının temel amacı, tüm sosis etinizi bir arada tutmaktır. Bununla birlikte, doğal sosis kılıfları aynı zamanda güzel sosis sularınızın kaçmasını engeller ,aynı zamanda Barbekü aromalarınızı pişirimden sonra servis edilene kadar  aromaları muhafaza eder

Doğal sosis Kılıfı nedir ?2021-02-26T11:12:09+03:00

Doğal sosis kılıfları, koyun ve kuzuların  ince bağırsaklarından yapılır, Elde ve sadece su kullanılarak  temizlenir ve  işlenir daha sonra kaya tuzu ile tuzlanarak bekler …

Sosis kılıfları neden bu kadar önemli ?2021-02-26T11:12:59+03:00

iyi bir sosis doğal bağırsak  olmadan iyi bir sosis olmaz . Sosis kılıflarınızı , özenle seçtiğiniz tüm malzemeleri, tatları ve meyve sularını içeride tutan muhafazadır  ve ayrıca son sosisinizin dokusunu ve yeme deneyimini belirler. Sosis yapma meraklıları, bir sosis ısırdığınızda doğru sosis yani  ‘meşhur sesi çıkarması için ‘ lezzete sahip olmak konusunda iddalıdır , bu da kullandığınız yenilebilir kılıf ile doğrudan bağlantılıdır . Doğal kılıflar en iyi sosis karşılığıdır  . Bu yüzden sosislerinizi mahvetmeyin, doğal yenilebilir bir kılıf seçin.

Doğal bir kılıfın faydaları nelerdir ?2021-02-26T11:13:45+03:00

Doğal kasanın faydaları lezzet ve görsel çekiciliğidir. Doğal sosis kılıfları, hiçbir sentetik kılıfın karşılayamayacağı gelişmiş bir tada, hassasiyete ve dokuya sahiptir. Doğal kılıflar, yenildiğinde bu otantik tadı çok daha üstün bir lezzet  deneyimi sağlar. Doğal sosis muhafazaları nefes aldığından, güzel barbekü, tütsüleme ve pişirme tatları sosise nüfuz edebilir ve eti demleyerek çok lezzetli bir sosis elde edebilir.

Kuzu bağırsakları neden en iyisidir ?2021-02-26T11:15:05+03:00

İyi bir sosis kılıfı olmadan, iyi bir sosis yiyemezsiniz. Koyun kılıfları, herhangi bir doğal sosis kılıfının en ince duvarına sahiptir ,bu nedenle çiğnemeye daha az meyillidir ve şaşırtıcı bir ‘yarı geçirgen’ duvara sahiptir; Sonuç, harika bir tada, dokuya ve yalnızca doğal bir sosisten alabileceğiniz çok değerli ısırıklarla lezzete ulaşırsınız

Kuzu bağırsağı boyutları nedir nasıl seçilmelidir ?2021-02-26T11:16:04+03:00

Kuzu bağırsakları  genellikle çaplarına göre satılır (genellikle ‘kalibre’ olarak adlandırılır). Doğal kuzu kılıfları 16/18 mm  den başlar 28/30 mm kadar devam eder. Ölçüm, doldurulduktan sonra muhafazanın çapıdır. Mağazamızda  ürünlerimiz kısmından  kuzu  bağırsaklarını (sosis kılıflarını ) inceleyip satın alabilirsiniz ,bazı sosisler geleneksel olarak belirli büyüklükte kılıflar kullanmaktadır,örnek vermek gerekirse Frankfurters sosis için bütün kalibreleri kullanabilirsiniz önemli olan kısım sizin ne yapmak istediğiniz kalibre kısmı sadece boyut ile alkalı olan kısımdır ,doğal hayvan bağırsağı kullanıdığınız zaman bütün bileşenler bitip sosis olduktan sonra gerçek sosis tadına varmak esas amacımız .

Önemli olan sosisinizin boyutu değil Kalitesidir.

Kolojen sosis kılıfı nedir ?2021-02-26T11:16:56+03:00

Ham maddesi plastik olan bir ürünün sosis olarak adlandırılıp satılmasına karşıyız , Bunun nedeni, eğer sosisiniz gülümsemiyorsa, kollajen bir kılıftan yapılmıştır. Kolajen Kılıflar, sığır veya domuzların yüksek oranda işlenmiş derilerinden yapılır ve tipik olarak sodyum karboksimetilselüloz, mineral yağ (diğer adıyla sıvı parafin, petrol damıtımının oldukça rafine edilmiş bir yan ürünü) ve amonyum hidroksit gibi çok sayıda madde içerir. Sonuç, yumuşak plastik gibi bir duvarı olan bir kolajen kasadır; güzel bir  barbekü aromalarının  hiçbirini ete yansıtamadıkları  ve  doğal  bir  bağırsağın  çok saygı duyulan ‘çıtır sesini yani knack sesini ‘ duyuramadıkları anlamına gelir. Bu yüzden ne yediğnize ve aldığınıza dikkat edin  doğal kuzu bağırsağı olan  bir sosis  seçin.

Doğal kuzu bağırsağı hangi içerikleri içerir ?2021-02-26T11:17:58+03:00

Tabiat Ana’nın en iyisini yaptığına inanıyoruz. Öyleyse neden değiştirmek için uğraşıyoruz

Bu nedenle sosislerimizde sadece 2  içerik bulunur – doğal kuzu  bağırsakları ve tuz.

Doğal kuzu bağırsağı yenilebilir mi yoksa soymamız gerekli mi ?2021-02-26T11:19:35+03:00

Soymanız gerekmez. Sadece koyunlardan elde edilen doğal sosis kılıfları olduğu için  yenilebilir

Üretim süreçlerinde kullanılan herhangi bir kimyasal var mı ?2021-02-26T11:20:38+03:00

Kimyasal yok, katkı yok ve kötü şeyler yok. Aslında, doğal kılıflarımızın işlenmesi sırasında kullandığımız tek şey sudur.

Doğal kuzu bağırsaklarının Helal sertifikası var mı ?2021-02-26T11:21:43+03:00

Evet. Sosis Kılıflarımızın geldiği tüm hayvanlar Helal yönetmeliklerine göre kesim yapılıyor . Helal sertifikamızın bir kopyası web sitemizde mevcut

Hangi çeşit sosis için kuzu bağırsakları uygundur ?2021-02-26T11:22:50+03:00

Sosis söz konusu olduğunda, tarih ve gelenek, her tür sosis için hangi sosis kılıflarının kullanılacağına rehberlik eder. Bununla birlikte, sosislerin belirli boyutlarda olması ve bu nedenle belirli kılıfları kullanmasının teknik bir nedeni yoktur. . Bu yüzden sadece doğal koyun kılıfları yapıyoruz.

Tavsiyemiz,sosisinizin büyüklüğüne  fazla takılmayın, şef sizsiniz istediğiniz malzemleri kullanın  örnek olarak yapabilicekleriniz kısaca  sosisli sandviçler, Frankfurter – Bratwurst – Bockwurst – Nürnberger – Knackwurst – Lingüiça Cumberland – Chorizo – Merguez – Krakowska – Rod polse – Isterband – Kielbasa ve daha bir çok sosis çeşidi için artık şef sizsiniz öyleyse devam edin biraz  kalın ve biraz ince ne isterseniz keyfinize göre sosisinizi yapın

Sosis kılıflarını kullanmadan önce yıkamamız gerekli mi ?2021-02-26T11:23:42+03:00

evet. Sosislerinizi doldurmadan önce kuzu bağırsaklarını yıkamanız tuzdan arındırmanız  çok önemlidir.

İhtiyacınız kadar olan bağırsağı aldıktan sonra  görünen tüm tuzunuzu yıkamalısınız. Bunu soğuk su kullanarak (çeşme suyu yeterlidir ) musluğun altında sağ sola çırparak yıkayabilirsiniz  Kıvrımlar arasında masaj yapmayı deneyin.  Durulandıktan sonra,  Kılıflarınızı en az 45 dakika bekletin. Tamamen su altında olduklarından emin olun

Dolum kıvamını anlamak için elinizde hafif olarak dokunun ve  kayganlık olduğu zaman basım için hazırdır , sıcaksu kullanımından kesinlikle uzak durulmalıdır

Kuzu bağırsaklarına dolum yapmak için kaç mm basım ucuna ihtiyacım var ?2021-02-26T11:24:38+03:00

Muhafazanız için doğru uç  boyutuna sahip olmak önemlidir, aksi takdirde muhafazanız yırtılabilir. Koyun bağırsakları  küçük bir uç (nozul) gerektirir. Doğal kuzu bağırsagımız  için en küçük kalibremiz 16/18 mm olduğunu düşünelim  sizin basım için makine ya da farklı basım teknikleri için gerekli olan uç genişliği 9-10 mm’lik bir nozulu şiddetle tavsiye ediyoruz. Veriğimiz örnekler sizlere fikir amaçlı sunulmuştur gerekli hesaplamaları kendinizin yapmasını tavsiye ediyoruz çünkü her makine uçu ve herkesin farklı dolum teknikleri olabiliyor ,

Dayanma süresi ne kadardır ? Raf ömrü2021-02-26T11:25:40+03:00

Yenilebilir sosis kılıfı için , aşağıdaki saklama talimatlarımıza göre saklandığı takdirde 2 yıl  raf ömrüne sahiptir …

 

Sosis kılıflarımız salamura şeklinde gönderilmiştir ve kaya tuzu ile  tuzlanmıştır. Üç altın kurala uyduğunuz sürece en az 2 yıl saklayabilirsiniz

1) Tuzlu Tutun. İhtiyacınızdan fazla bağırsak kalırsa  Bunu yapmanın en kolay yolu, bağırsağı bir kaseye koymak ve üzerine bol miktarda tuz serpmek ve ardından kasayı tuzun içinde yuvarlamaktır. Tuz, bağırsak üzerinde kalan neme yapışacaktır. Tamamen tuzla kaplanmasını istiyorsunuz. Daha fazla tuz, yeterli olmamasından iyidir, bu nedenle şüpheniz varsa daha fazla ekleyin, çok fazla tuz ürüne zarar vermez.
2) Hava aldırmayın orijinal ambalajında saklayabilirsiniz eğer yoksa . Streç film / gladwrap ile sarın ve poşet ambalajına veya bir kaba geri koyun
3) Soğuk Tutun.Sosis kılıflarınızı serin, 5 ° C ile 10 ° C arasındaki sıcaklık kontrollü bir ortamda, ideal olarak buzdolabında saklayın. Muhafazaları her zaman doğrudan güneş ışığından ve ısıdan uzakta saklayın.

Go to Top