Sosis Kılıfı Hakkında
Bilmek İstediğiniz Herşey
Sık Sorulan Sorular
Evet. Bir sosisin dışı için doğru isim bir ‘kılıftır’, ancak sosis kılıfları genellikle rasgele ‘sosis kılıfı’ olarak adlandırılır. Bir sosis kılıfının temel amacı, tüm sosis etinizi bir arada tutmaktır. Bununla birlikte, doğal sosis kılıfları aynı zamanda güzel sosis sularınızın kaçmasını engeller ,aynı zamanda Barbekü aromalarınızı pişirimden sonra servis edilene kadar aromaları muhafaza eder
Doğal sosis kılıfları, koyun ve kuzuların ince bağırsaklarından yapılır, Elde ve sadece su kullanılarak temizlenir ve işlenir daha sonra kaya tuzu ile tuzlanarak bekler …
iyi bir sosis doğal bağırsak olmadan iyi bir sosis olmaz . Sosis kılıflarınızı , özenle seçtiğiniz tüm malzemeleri, tatları ve meyve sularını içeride tutan muhafazadır ve ayrıca son sosisinizin dokusunu ve yeme deneyimini belirler. Sosis yapma meraklıları, bir sosis ısırdığınızda doğru sosis yani ‘meşhur sesi çıkarması için ‘ lezzete sahip olmak konusunda iddalıdır , bu da kullandığınız yenilebilir kılıf ile doğrudan bağlantılıdır . Doğal kılıflar en iyi sosis karşılığıdır . Bu yüzden sosislerinizi mahvetmeyin, doğal yenilebilir bir kılıf seçin.
Doğal kasanın faydaları lezzet ve görsel çekiciliğidir. Doğal sosis kılıfları, hiçbir sentetik kılıfın karşılayamayacağı gelişmiş bir tada, hassasiyete ve dokuya sahiptir. Doğal kılıflar, yenildiğinde bu otantik tadı çok daha üstün bir lezzet deneyimi sağlar. Doğal sosis muhafazaları nefes aldığından, güzel barbekü, tütsüleme ve pişirme tatları sosise nüfuz edebilir ve eti demleyerek çok lezzetli bir sosis elde edebilir.
İyi bir sosis kılıfı olmadan, iyi bir sosis yiyemezsiniz. Koyun kılıfları, herhangi bir doğal sosis kılıfının en ince duvarına sahiptir ,bu nedenle çiğnemeye daha az meyillidir ve şaşırtıcı bir ‘yarı geçirgen’ duvara sahiptir; Sonuç, harika bir tada, dokuya ve yalnızca doğal bir sosisten alabileceğiniz çok değerli ısırıklarla lezzete ulaşırsınız
Kuzu bağırsakları genellikle çaplarına göre satılır (genellikle ‘kalibre’ olarak adlandırılır). Doğal kuzu kılıfları 16/18 mm den başlar 28/30 mm kadar devam eder. Ölçüm, doldurulduktan sonra muhafazanın çapıdır. Mağazamızda ürünlerimiz kısmından kuzu bağırsaklarını (sosis kılıflarını ) inceleyip satın alabilirsiniz ,bazı sosisler geleneksel olarak belirli büyüklükte kılıflar kullanmaktadır,örnek vermek gerekirse Frankfurters sosis için bütün kalibreleri kullanabilirsiniz önemli olan kısım sizin ne yapmak istediğiniz kalibre kısmı sadece boyut ile alkalı olan kısımdır ,doğal hayvan bağırsağı kullanıdığınız zaman bütün bileşenler bitip sosis olduktan sonra gerçek sosis tadına varmak esas amacımız .
Önemli olan sosisinizin boyutu değil Kalitesidir.
Ham maddesi plastik olan bir ürünün sosis olarak adlandırılıp satılmasına karşıyız , Bunun nedeni, eğer sosisiniz gülümsemiyorsa, kollajen bir kılıftan yapılmıştır. Kolajen Kılıflar, sığır veya domuzların yüksek oranda işlenmiş derilerinden yapılır ve tipik olarak sodyum karboksimetilselüloz, mineral yağ (diğer adıyla sıvı parafin, petrol damıtımının oldukça rafine edilmiş bir yan ürünü) ve amonyum hidroksit gibi çok sayıda madde içerir. Sonuç, yumuşak plastik gibi bir duvarı olan bir kolajen kasadır; güzel bir barbekü aromalarının hiçbirini ete yansıtamadıkları ve doğal bir bağırsağın çok saygı duyulan ‘çıtır sesini yani knack sesini ‘ duyuramadıkları anlamına gelir. Bu yüzden ne yediğnize ve aldığınıza dikkat edin doğal kuzu bağırsağı olan bir sosis seçin.
Tabiat Ana’nın en iyisini yaptığına inanıyoruz. Öyleyse neden değiştirmek için uğraşıyoruz
Bu nedenle sosislerimizde sadece 2 içerik bulunur – doğal kuzu bağırsakları ve tuz.
Soymanız gerekmez. Sadece koyunlardan elde edilen doğal sosis kılıfları olduğu için yenilebilir
Kimyasal yok, katkı yok ve kötü şeyler yok. Aslında, doğal kılıflarımızın işlenmesi sırasında kullandığımız tek şey sudur.
Evet. Sosis Kılıflarımızın geldiği tüm hayvanlar Helal yönetmeliklerine göre kesim yapılıyor . Helal sertifikamızın bir kopyası web sitemizde mevcut
Sosis söz konusu olduğunda, tarih ve gelenek, her tür sosis için hangi sosis kılıflarının kullanılacağına rehberlik eder. Bununla birlikte, sosislerin belirli boyutlarda olması ve bu nedenle belirli kılıfları kullanmasının teknik bir nedeni yoktur. . Bu yüzden sadece doğal koyun kılıfları yapıyoruz.
Tavsiyemiz,sosisinizin büyüklüğüne fazla takılmayın, şef sizsiniz istediğiniz malzemleri kullanın örnek olarak yapabilicekleriniz kısaca sosisli sandviçler, Frankfurter – Bratwurst – Bockwurst – Nürnberger – Knackwurst – Lingüiça Cumberland – Chorizo – Merguez – Krakowska – Rod polse – Isterband – Kielbasa ve daha bir çok sosis çeşidi için artık şef sizsiniz öyleyse devam edin biraz kalın ve biraz ince ne isterseniz keyfinize göre sosisinizi yapın
evet. Sosislerinizi doldurmadan önce kuzu bağırsaklarını yıkamanız tuzdan arındırmanız çok önemlidir.
İhtiyacınız kadar olan bağırsağı aldıktan sonra görünen tüm tuzunuzu yıkamalısınız. Bunu soğuk su kullanarak (çeşme suyu yeterlidir ) musluğun altında sağ sola çırparak yıkayabilirsiniz Kıvrımlar arasında masaj yapmayı deneyin. Durulandıktan sonra, Kılıflarınızı en az 45 dakika bekletin. Tamamen su altında olduklarından emin olun
Dolum kıvamını anlamak için elinizde hafif olarak dokunun ve kayganlık olduğu zaman basım için hazırdır , sıcaksu kullanımından kesinlikle uzak durulmalıdır
Muhafazanız için doğru uç boyutuna sahip olmak önemlidir, aksi takdirde muhafazanız yırtılabilir. Koyun bağırsakları küçük bir uç (nozul) gerektirir. Doğal kuzu bağırsagımız için en küçük kalibremiz 16/18 mm olduğunu düşünelim sizin basım için makine ya da farklı basım teknikleri için gerekli olan uç genişliği 9-10 mm’lik bir nozulu şiddetle tavsiye ediyoruz. Veriğimiz örnekler sizlere fikir amaçlı sunulmuştur gerekli hesaplamaları kendinizin yapmasını tavsiye ediyoruz çünkü her makine uçu ve herkesin farklı dolum teknikleri olabiliyor ,
Yenilebilir sosis kılıfı için , aşağıdaki saklama talimatlarımıza göre saklandığı takdirde 2 yıl raf ömrüne sahiptir …
Sosis kılıflarımız salamura şeklinde gönderilmiştir ve kaya tuzu ile tuzlanmıştır. Üç altın kurala uyduğunuz sürece en az 2 yıl saklayabilirsiniz
1) Tuzlu Tutun. İhtiyacınızdan fazla bağırsak kalırsa Bunu yapmanın en kolay yolu, bağırsağı bir kaseye koymak ve üzerine bol miktarda tuz serpmek ve ardından kasayı tuzun içinde yuvarlamaktır. Tuz, bağırsak üzerinde kalan neme yapışacaktır. Tamamen tuzla kaplanmasını istiyorsunuz. Daha fazla tuz, yeterli olmamasından iyidir, bu nedenle şüpheniz varsa daha fazla ekleyin, çok fazla tuz ürüne zarar vermez.
2) Hava aldırmayın orijinal ambalajında saklayabilirsiniz eğer yoksa . Streç film / gladwrap ile sarın ve poşet ambalajına veya bir kaba geri koyun
3) Soğuk Tutun.Sosis kılıflarınızı serin, 5 ° C ile 10 ° C arasındaki sıcaklık kontrollü bir ortamda, ideal olarak buzdolabında saklayın. Muhafazaları her zaman doğrudan güneş ışığından ve ısıdan uzakta saklayın.