Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 4 adet sosis.
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için

  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • Sıvı yağ

Yapılışı

1.Kabakları soyup, diklemesine ikiye bölün. İçlerini temizleyip, sıcak su ile yumuşayana kadar pişirin.

2.Sosisleri dilimleyip, sıvı yağ ile kavurun.

3.Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.

4.Beşamel sos için un ve sıvı yağı kavurup, yavaş yavaş sütü ekleyin.

5.Fırın kabınıza kabakları yerleştirin. Ardından sosisleri ve en üste beşamel sosu ilave edin.

6.Rende kaşar serpiştirip, 180 °C  fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.