Malzemeler

  • 450 gr kıyma
  • 2 dolma kaşığı  (30 gr) dolma fıstığı
  • 20 karabiber tanesi
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış  taze sedef otu veya kurusu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı  (tepeleme) toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 30 adet defne meyvesi (bulunabilirse)
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 çorba kaşığı (45 ml) balık sosu.
  • Sosis için bağırsak

Yapılışı

1.Bağırsakları dolduracak malzemelerin tümü birleştirilir  ve karıştırılır.

2.Gerekirse mutfak robotu kullanılarak iyice karıştırılır.

3.Bağırsaklar limonla iyice temizlenir. Yaklaşık 30 cm  uzunluğunda bağırsaklar kullanılacak.

4.Her birinin ucuna düğüm atılır. Krema sıkacağına 1 cm’lik düz bir uç takın ve torbanın yarısını karışım ile doldurun.

5.Bumbar doldurur gibi. İstenilen uzunlukta parçalara ayrılır.

6.Olanaklar çerçevesinde elbise askısına bağlayarak asıp dumanda sallandırarak tütsüleme yapılır.

7.Tütsüleme olanağı yoksa orta sıcaklıkta ızgara yapılır.