Malzemeler

  • 4-5 Adet Patates
  • 100 gr Pastırma
  • 2-3 Adet Sosis.
  • 150 gr Kaşar Peyniri
  • 3-4 Adet Salatalık Turşusu
  • 2 Adet Kırmızı Soğan
  • Zeytinyağı
  • Mayonez
  • Hardal
  • Maydanoz
  • Baharat

Yapılışı

1.Patatesler temizlenir, yıkanır ve tuzlu suda haşlanır.

2.Haşlanmış patatesler 6-7 parça şeklinde doğranır. Kaşar küp küp şeklinde kesilir. Maydanoz ufalanır.

3.Salatalıklar, soğan ve pastırma istediğiniz şekilde doğranır.

4.Soğan ve sosis bir tavada kızartılır. Bir taraftan haşlanmış patatesler katılarak birkaç dakika daha pişirilir.

5.Derin bir kap içerisinde mayonez, baharat, hardal ve birazcık zeytinyağı karıştırılır.

6.Hazırlanan malzemeler derin bir kaba alınarak karıştırılır. Üzerine sos ve zeytinyağı gezdirilir. Alman usulü sosisli patates salatası hazır afiyet olsun.